Werk jij graag met je handen?

Wijkleerbedrijven
Duurzaamheid
Kringloopwinkels
De Circulaire Werkplaats Utrecht in Hoograven is een plek waar het heel leuk is om te werken aan duurzaamheid. Een inspirerende werkplaats waar je nieuwe designproducten maakt van gebruikte materialen.

De Circulaire Werkplaats Utrecht in Hoograven is een plek waar het heel leuk is om te werken aan duurzaamheid. Een inspirerende werkplaats waar je nieuwe designproducten maakt van gebruikte materialen. 

We maken designmeubels van bijvoorbeeld stoelen en kasten die kringloopwinkels niet meer kunnen verkopen. De Circulaire Werkplaats is onderdeel van WIJ 3.0 en opgezet samen met Kringloop De Arm UtrechtEmmaus Haarzuilens en Emmaus Domstad.

Samen zorgen we ervoor dat we niets meer hoeven weg te gooien. Onze designproducten zijn bedacht door slimme circulaire ontwerpers, zoals Louise Cohen en haar Upcycle Collection. Ze zijn te koop in het kringloopwarenhuis Hoograven van De Arm Utrecht en bij Emmaus Domstad.

Wat vragen we van je?

Bij ons kun je enthousiasme en doorzettingsvermogen goed gebruiken, maar vooral de wens om met je handen te werken. Veel meer dan dat is niet per se nodig. Je werkt samen met een groep collega’s. Iedereen kan daarin een eigen taak hebben.

Begeleiding

Een werkbegeleider zorgt voor ondersteuning. Hij helpt je op gang en biedt begeleiding waar dat nodig is om het werk goed uit te voeren en vol te houden. Verder bieden we je:

  • leren werken met verschillende materialen en gereedschap 
  • samenwerken met collega’s 
  • een onkostenvergoeding 
  • mogelijkheden om je verder te ontwikkelen 

Goed om te weten

De Circulaire Werkplaats is bestemd voor mensen zonder werk, die moeite hebben om weer actief bezig te zijn. Je hebt een WMO-indicatie ‘arbeidsmatige activering’ nodig. Het buurtteam wijst die toe als je moeite hebt met zelfstandig werken, of als je daar ondersteuning bij nodig hebt. Onze activeringscoaches helpen je bij het aanvragen van de indicatie.

Locatie

Je vindt de Circulaire Werkplaats Utrecht bij Kringloop De Arm in Hoograven, Verlengde Hoogravenseweg 63 in Utrecht.

Impressie van de producten

Kijk op circulairewerkplaatsutrecht.nl voor meer informatie over de producten van de Circulaire Werkplaats Utrecht.

Foto: Gerbrand Langenberg

Wie

Volwassenen

Contact

Neem contact op met Jasper:

Jasper van Vooren
Contactpersoon
-6